Fakta om Sofiastugan

Sofiastugan ligger högst upp på Idre Fjäll med fantastisk utsikt över fjällvärden. Från stugan tar tar du dig via elljusspåret direkt ut i liftsystemet, antingen till Stugbacken eller till Dalarnas längsta. Tomten gränsar till längdskidspårens 9 km långa spår som går runt fjället. Via detta spår når man också övriga delar av Idre Fjälls 82 km långa längdspårsystem.

Det är ca 700 meter till Idre Fjälls centrumanläggning där det finns affärer, restauranger, sporthall, badhus mm. På bekvämt gångavstånd, vid Västbacken, ligger stallet. Sommartid kan du här rida på lugna hästar med trygga guider på kortare eller längre turer i underbar fjällmiljö. Vintertid kan du åka häst och släde.

Sofiastugan består av två hus; Sofiastugan 1 och Sofiastugan 2 med vardera 5 lägenheter. Lägenheterna är planerade och inredda med särskild tanke på funktion och trivsel.

Till varje lägenhet i mellanplan och souterräng finns ett förråd med plats för skidor, pjäxor och ytterkläder. I förrådet finns en värmefläkt för att torka och värma kläder och pjäxor. Förrådet nås både utifrån och inifrån hallen. I taklägenheten finns istället ett utvändigt förråd placerat direkt utanför ytterdörren samt ett skidförråd på marknivå.

Sommartid är klädslussen, med extra ventilation, ypperlig för förvaring av tex ridkläder och golfbagen.

I souterräng och mellanplan är lägenheterna på 104 kvm och har 10 till 12+1 bäddar per lägenhet. Det går att öppna upp mellan de två lägenheterna bredvid varandra.
Taklägenheten är på 117 kvm och har 16+1 bäddar.
Även alla extrabäddar är i sovrummen.

Det är fyra sovrum per lägenhet. I mellanplan har två av sovrummen dubbelsäng. Flera rum är inredda med väggsäng, s k pullmansäng, viket innebär att översängen går att ha uppfälld eller att fälla ned.

Samtliga lägenheter har två duschrum varav det ena med två duschar och bastu. Tvättmaskin finns i varje lägenhet.

Utanför stugorna finns en gemensam grillplats i vindskjul, sk slogbod. Detta ger möjlighet för mysiga grillstunder såväl sommar som vinter.